Streetwearkungen Sïmon lämnar nätbutiken TS.com

Vi har tidigare skrivit om nätbutiken Top Streetwear (numera TS) då Trygg E-handel under dramatiska former drog tillbaka deras certifikat. Sedan visade det sig att ett annat bolag gick in och tog över deras verksamhet, Garilla AB, som även tog hand om kunder som hamnat i kläm.

Vad vi förstår har det sedan dess gått in flertalet investerare i bolaget som hjälpt till att ta det till en ny nivå. De köpte nyligen domännamnet TS.com som ska ha kostat 186 000 dollar, enligt dotweekly. I samma vända som de gått över till varumärket TS ser de även ut att ha bytt e-handelssystem och fräschat upp sidan rejält. Butiken liknar idag en jeansbyxa för de som inte sett den.

Annons

Top Streetwears röst utåt är oftast Sïmon Saneback som varit med sedan nätbutikens start 2007. Han är även en färgstark person inom e-handelssverige. Sïmon höll t.ex. i ett trevligt föredrag på Emeet tillsammans med en kollega där de diskuterade framtiden inom e-handel.

Nätbutiken som har sitt ursprung i en gammal fysisk butikskedja för hip-hop kläder, ska idag ha blivit en koncern bestående av 36 medarbetare och flertalet bolag med huvudkontor i Stockholm och bolag i Finland, Danmark och Norge, enligt butikens pressrum. Det verkar helt enkelt gå bra för Top Streetwear och med en domän för 1,3 miljoner kronor borde det i alla fall inte gå så knackigt.

Nu har vi dock fått nys om att Sïmon Saneback skall lämna skeppet och vi slängde oss därför på e-handelsluren och frågade ut honom om vad som pågår.


Varför ska du lämna TS.com?

Oj, har fågeln hunnit viska i ditt öra? På nyårsafton väcktes nya tankar och idéer gällande min framtid. Mitt nyårslöfte för 2012 blev att hitta nya äventyr både karriärmässigt men även i privatlivet. Jag har varit på TS från dag ett och det är kul att se att enmansarmén har växt och nått nya höjder, men det är dags för mig att gå vidare och anta nya utmaningar. Privat så friade jag till min sambo för tre veckor sedan, alltså det privata äventyret har redan påbörjats. Det känns som att det är dags för en makeover helt enkelt.

Hur går det för nätbutiken? Har du några siffror att dela med dig av?

Den nya koncernstrukturen är ganska komplex och sträcker sig utanför mina kunskapsramar så jag vågar inte uttala mig om det, men vi får se när första koncernbokslutet är upprättat.

Annons

Vad vi förstår ägs majoriteten idag av utomstående investerare men vi måste fråga om du får något nu när du lämnar, blir du rik?

Jag har redan sålt i slutet på 2010 när de nya investerarna tillträdde, dock är pengar är inte allt. Jag avslutar ett 5-årigt kapitel i mitt liv, många erfarenheter och vänner rikare. Det är ovärderligt för mig.

Vad har din position varit på TS under åren som gått? Du har sällan någon titel i media.

Jo, jag har fått den frågan ett flertal gånger tidigare. Med tanke på bolagets tillväxt under de fem åren, har min roll ändrats kontinuerligt. Jag blivit betitlad allt från platschef, e-handelsansvarig till affärsutvecklare och grundare.

Bytte ni system vid övergången till TS och i så fall vad körs sidan på idag?

Det stämmer bra. I samband med övergången så bytte TS till Magento, ett av världens mest spridda och använda e-handelssystem.

Vad är nästa steg för Sïmon, vad ska du göra nu?

Jag har trots min låga ålder (red. 27år) hållit på med IT och e-utveckling i snart 10 år, varav hälften av dessa med inriktning på e-handel, det är helt klart något som jag har fastnat för. Nu finns jag kvar här på TS till sista januari för att hjälpa teamet att stå på benen utan mig. Det blir inte lätt att fortsätta där jag slutar, men jag hoppas att övergången blir smärtfri. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu för vad nästa steg blir, men det lär involvera e-utveckling och e-handel, det är jag övertygad om.


Vi tackar Sïmon för att han ville svara på våra frågor och önskar honom all lycka i framtiden. Det är förmodligen inte sista gången vi ser honom i svenska e-handelskretsar.

Annons