Svenskt modemärke öppnar europeisk E-handel

Det svenska modeföretaget Rut&Circle ska idag ha flera konceptbutiker, en e-handel och franchisebutiker i Sverige. Nu öppnar de upp sin e-handel för ytterligare 12 länder i Europa. Företaget skall nämligen ha känt av ett ökat sug efter deras produkter på den europeiska marknaden.

– Vi expanderar vår närvaro online för att möta den ökande efterfrågan från europeiska konsumenter, säger Henrik Ekelund, E-commerce Manager på Rut&Circle.

Annons

Den nya sidan är inte vad vi kan se lokaliserad för de olika länderna, utan det är en engelsk variant med lokala valutor. Ett vanligt knep numera inom e-handel, där man börjar med en engelsk sida för att känna av de olika marknaderna.

– Detta är första steget för oss att internationalisera vårt erbjudande online. I praktiken innebär det att Rut&Circles varor nu blir tillgängliga dygnet runt på totalt 13 europeiska marknader, säger Henrik Ekelund.

Rut&Circles sortiment av kläder för unga modeintresserade kvinnor blir nu tillgängligt för kunder i Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Polen, Österrike, Belgien, Irland samt i Luxemburg.

 

Källa: Press

Annons