Zalando gör sig redo för mäktig börsintroduktion

Zalando kan vara på väg mot börsen. E-handelsbolaget ska ha anlitat tre storbanker för rådgivning inför en eventuell börsnotering som skulle kunna värdera Zalando till mer än 4 miljarder pund. Det skulle i så fall vara Europas största börsintroduktion för ett Internetföretag.

Det har ryktats ett tag om att Zalando har planer på börsen, och det ser ut att stämma. Enligt flera medier har näthandlaren, där Kinnevik är storägare med 37 procent, anlitat Goldman Sachs, JP Morgan och Morgan Stanley för rådgivning inför eventuell börsnotering.

Något officiellt noteringsuppdrag är dock ännu inte på plats, men ett aktieerbjudande i samband med en notering skulle kunna värdera Zalando till mer än 4 miljarder pund, ungefär 43 miljarder kronor.

Annons

Vill inte kommentera

En framtida börsintroduktion skulle med största säkerhet göra ett antal Zalando-investerare ännu rikare. Här finns bland annat ryska miljardären Yuri Milner, som var en tidig anhängare av Facebook, Anders Holch Povlsen, ägare av danska modegruppen Bestseller som innehar 10 procent av aktierna, och svenska Kinnevik.

Företagets grundare, bröderna Marc, Alexander och Olivier Samwer, skulle också gynnas av en potentiell börsnotering. De äger nämligen fortfarande 17 procent av aktierna i bolaget. Zalando har avböjt att kommentera uppgifterna.

Källor: Drapers, DI

Annons