Asos följer i eBays fotspår – inför bildsök i app

Kunderna ska kunna fotografera kläder de gillar och hitta liknande i företagets e-handel.

Så sent som i juli kunde vi berätta att e-handelsjätten eBay lanserade en ny funktion i sin mobilapp. Genom att ladda upp en bild skulle funktionen Find It On eBay hjälpa kunderna att hitta vad de sökte.

Nu meddelar det brittiska e-handelsföretaget Asos - i praktiken en konkurrent till eBay - att de lanserar en liknande funktion i sin app, enligt Techcrunch.

Annons

Gäller bara för kläder och mode

Skillnaden är att Asos funktion endast kommer att gälla för kläder och modeprodukter, eftersom det är vad Asos främst säljer.

Även den som hittar en snygg outfit på exempelvis Instagram, ska kunna ta en snabb skärmdump av denna och ladda upp den i funktionen för att hitta liknande kläder bland Asos 85 000 artiklar.

80 procent av trafiken är mobil

Den förklaring som framförts till att funktionen införs ska vara att 80 procent av den brittiska trafiken till företagets e-handel kommer från mobila enheter, liksom nästan 70 procent av de brittiska kundernas order. I genomsnitt påstås kunderna tillbringa 80 minuter varje månad i appen.

Asos har funnits på nätet sedan år 2000 och bolaget omsatte mellan september 2016 och februari 2017 närmare 10 miljarder kronor. Under helåret 2017 väntas omsättningen öka med runt 30 procent jämfört med 2016.

Annons