E-handel med valpar – ett utbrett fenomen

Snabb leverans av valpar och att förse anställda med valpar är tydligen inte ovanligt inom e-handeln.

I går fick vi veta att nätbutiken Zappos, ägd av Amazon, lockar jobbsökande med hundvalpar. Zappos är kända bland e-handlare för att vara otroligt kundserviceinriktade. Bland annat jobbar de med så långa kundtjänstsamtal som möjligt där rekordet är över 9 timmar, senast vi kollade.

Grundaren har även skrivit boken "Delivering Happiness" där han lägger fram hur man jobbar med något utöver att bara sälja skor, vilket dock är produkten man säljer.

Annons

Gratis valpar hos Zappos

Hundvalpar sägs ju göra folk glada och på Zappos jobbsida listar man flera av förmånerna där en av dem är "gratis hundvalpar".

- Vi har ett vilorum komplett med en tupplurs-bädd, ett bibliotek för de anställda, en obligatorisk och rolig veckoaktivitet för teamet, 50 dollar per månad i bonusar och även gratis valpar, skriver företaget.

Det låter förstås lite konstigt, men trevligt, med gratis valpar. När vi sökte lite mer på fenomenet med gratis valpar, och valpar på kontoret, visar det sig inte alls vara så ovanligt.

Taxibolaget Uber som också börjat ge sig in på e-handel gillar även de hundvalpar. De har en sida "Dogs of Uber" där man får se söta hundar i deras bilar.

Valpar direkt till kontoret

Mer intressant är dock konceptet UberPUPPIES som vi helt missat. I augusti förra året ska Uber ha kört ut hundvalpar till olika företags kontor under en dag i Philadelphia. Liknande valpevent med Uber ska ha tagit plats i hela USA, Kanada och även i Indien, Egypten, Libanon, Beirut med flera. Tyvärr verkar inte UberPUPPIES kommit till Sverige ännu.

Häromveckan var det dags för valputkörning via Uber i nio städer i Australien, dock också bara under en speciell dag, den 25 februari.

För att beställa, eller e-handla, en valp till kontoret använder man Ubers mobila app och tillvalet PUPPIES i menyn.

20 dollar för en valpkvart

Valpdagarna görs i samarbete med olika djurorganisationer och pengarna Uber drar in går till organisationen. Priset i USA verkar oftast vara 20 dollar för 15 minuters valpklappande, den senaste rundan i Australien gick dock på $40 AUS för 15 minuter.

Annons

Alla valpar som skickas runt ska vara redo för ett nytt hem så gillar man kontorsvalpen finns möjligheten att adoptera den.

Annons