300 ansökningar på en vecka till Pen Stores penntestarjobb

Fick draghjälp på Instagram av populär författare.

Sveriges bästa extrajobb. Det utlovade e-handlaren Pen Store när företaget i slutet av förra veckan gick ut och sökte en penntestare. Jobbet gick enligt annonsen bland annat ut på att testa och dokumentera hur väl pennor och konstnärsmaterial fungerade ihop med olika material. Arbetstiden var satt till åtta timmar per vecka.

LÄS ÄVEN: E-handlare söker Sveriges bästa penntestare

Annons

"Helt makalöst"

Nu kan vi avslöja att den lite annorlunda tjänsten har visat sig vara väldigt eftertraktad. Sedan annonsen lades ut i torsdags har inte mindre än 300 ansökningar kommit in till Pen Store.

- Det är helt makalöst vilket intresse det har varit, säger företagets vd Jacob Bergström till Ehandel.se.

Vad är det för personer som har sökt?

- Det är faktiskt väldigt blandat. En hel del yngre personer men även professionella illustratörer som tycker att det här låter roligt.

Författare funderade på att söka

Jacob Bergström berättar att Pen Stores annons fick oväntad draghjälp av författaren Fredrik Backman, som bland annat ligger bakom bästsäljaren “En man som heter Ove”. Han uppmärksammade den lediga tjänsten på sitt Instagramkonto och ska dessutom ha övervägt att söka tjänsten själv.

Hur stor blir arbetsbelastningen?

- Man kommer att ha fullt upp. Det är många pennor som ska testas. Men man bör hinna med det på åtta timmar i veckan.

Plockar ner annonsen

Pen Store hade egentligen tänkt att låta annonsen ligga ute till och med den 5 februari. Nu ser dock planen annorlunda ut.

Annons

- Vi blir nog tvingade att ta ner den. Vi var inte riktigt beredda på det här gensvaret. Dessutom tror vi att vi har hittat en kandidat bland alla de här 300 personerna, avslutar Jacob Bergström.

Annons