Adlibris siktar på minst ett förvärv under 2018

"Det hänger på att vi hittar rätt bolag".

Roligaprylar.se, Bamba.se, Odla.nu och en rad andra sajter. Adlibrisgruppens uppköp - likväl som nystartade egna e-handelsprojekt - har under den senaste tiden avlöst varandra.

LÄS MER:
Adlibris köper upp Roliga Prylar
Adlibrisfruppen köper upp leksaksbutiken Bamba.se
Adlibrisgruppen köper upp trädgårdssajten Odla.nu
Adlibdris VD: “Vi lanserar två nya sajter i år”

Annons

Dessa ska nu bli fler. När Ehandel.se besökte Adlibris lager i Morgongåva i november, sa företagets logistikchef Anders Larsson att koncernen har "massor" i pipelinen, men ville inte avslöja mer än så.

LÄS ÄVEN: Fullt upp i Adlibris trånga tomteverkstad

"Det stämmer att vi tittar på möjligheten"

Nu bekräftar Adlibris pressansvarige Linnéa Wiklund för redaktionen att företagets planer inför 2018 mycket riktigt är att fortsätta på den tidigare inslagna linjen.

- Det stämmer även att vi tittar på möjligheten att göra fler förvärv. Det är flera faktorer som vi tittar på när vi söker möjliga förvärv, en av dem är till exempel möjligheten att integrera produkterna i vår existerande logistik. Vi hoppas på att ha genomfört minst ett förvärv under 2018, men det hänger givetvis på att vi hittar rätt bolag, skriver hon.

Samtidigt har koncernen på sistone satsa på att snabba upp sina leveranser, än så länge huvudsakligen i storstadsområdena och även det är ett arbete som väntas fortsätta under 2018. Vi lär alltså få höra mer från e-handelsjätten från Morgongåva senare under året.

LÄS ÄVEN: Adlibris inför samma-dag-leveranser genom ny app

Annons