I dag: Adlibris slår upp porten till bokaffär i Stockholm

En vecka efter att Amazon öppnade sin första fysiska butik i Seattle, följer nätbokhandeln Adlibris efter i Sverige.

Bokhandeln Adlibris öppnar i dag butiken Adlibris Marknad på Regeringsgatan i centrala Stockholm, och följer därmed i den amerikanska bokjätten Amazons fotspår. Bokhandeln blir Adlibris första och ska hålla samma priser som på webben. Dessutom planerar företaget att kombinera bokutbudet med vad de kallar "personliga möten" och olika evenemang.

- Vår ambition är att Adlibris Marknad ska tillföra någonting nytt i butikslandskapet. Utöver att erbjuda samma låga priser som vi gör i vår nätbutik vill vi med kundens upplevelse som utgångspunkt skapa en bokmiljö som också är en lustfylld, välkomnande mötesplats, säger Cajsa Malm, som är marknadschef på Adlibris.

Annons
Annons

Flera författarbesök inbokade

Butiken är 800 kvadratmeter stor och ska innehålla ett brett sortiment med populära titlar, samt pyssel och gör det själv-produkter, och utöver att vara en traditionell butik ska utbudet kompletteras med ett café och boktips från butikens personal och olika författare. Det ska även finnas personal tillgänglig som kan hjälpa kunder att beställa via Adlibris hemsida.

Just författarbesök är något Adlibris satsar stort på. Under hösten ska bland andra Leif GW Persson, Alex Schulman och Viveca Steen besöka Adlibris Marknad.

- Vi vill skapa möten, det har varit en viktig del även i designen av butiken där vi jobbat med att skapa ytor som inbjuder till möten mellan människor, därför är vi extra glada över att så många välkända författare vill komma till Adlibris Marknad för att möta sina läsare, säger Cajsa Malm.

Adlibris Marknad öppnar i dag och kommer framöver att ha öppet vardagar klockan 10-20, lördagar 10-18 och söndagar 11-17.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!