Åhléns lanserar gratis hemleverans på kvällen

Gäller för köp på över 500 kronor.

För att underlätta för sina e-handelskunder har Åhléns lanserat vad företaget kallar “flexibel hemleverans”. Det innebär bland annat att företagets kunder, om de bor i Stockholmsområdet, nu kan få sina varor hemlevererade samma dag. Men Åhléns har valt att lansera fler olika hemleveransupplägg på ett bräde.

LÄS ÄVEN: Åhlénschefen om jakten på perfekt omnikanal 

Annons

Samma dag-leverans i Stockholm

Det rör sig till exempel om “Hemleverans kväll”, som låter kunden välja en leveransdag 3-5 vardagar efter köp. Servicen kostar 59 kronor, men är gratis om man handlar för mer än 500 kronor. Om man bor i Stockholm kan man däremot via upplägget “Samma dag-leverans” få sin vara hemlevererad samma kväll med Best Transport, men då kostar det 69 kronor.

- Konkurrensen på e-handelsmarknaden är stor idag och det är viktigt att möta dagens kunder med bra service och leveransvillkor för att underlätta köpresan, säger Cecilia Mortimer Meurling, e-handelschef Åhléns, i ett pressmeddelande.

Den som kan tänka sig att betala för frakten från Åhléns, men inte vill behöva lägga mer än 49 kronor, kan välja ”Nästa dag-leverans”. Det innebär leverans till ett PostNord-ombud nästkommande dag, så länge det inte är några helgdagar i vägen. Då kan det kan ta lite längre tid.

Tar paus över julen

”Samma dag-leverans” och ”Nästa dag-leverans” kommer att finnas tillgängliga under två veckor i november. Därefter tar tjänsterna av oklar anledning en paus för att sedan återkomma i Åhléns e-handel i början av nästa år.

- Samtliga hemleveransalternativ har geografiska begränsningar, vilket kommer att styras med en ny postnummer-kontroll vid "checkout" på åhlens.se, skriver företaget.

Annons