Alibaba i budgivning om Östeuropas e-handelsgigant

Alibaba slåss med bland andra Ebay om att få lägga vantarna på den polska e-handelsjätten Allegro.

Alibaba har den senaste tiden gjort flera närmanden mot Europa, och en före detta högt uppsatt person på företaget kunde nyligen berätta i Ehandel.se att särskilt östra Europa var ett intressant område för den kinesiske e-handlaren. Nu avslöjar Reuters att Alibaba har gett sig in i en budgivning för att få köpa Allegro, som med sina 14 miljoner kunder är östra Europas största marknadsplats.

Polens e-handel växer kraftigt

Med i budgivningen är även bland andra Ebay och investeringsbolaget CVC Capital Partners, enligt Reuters källor som också meddelar att en försäljning väntas bli av i slutet av året och att köpesumman förmodligen hamnar någonstans mellan två och tre miljarder euro.

Annons

- Allegro utgör en ingång inte bara till Polen utan till hela regionen. Budgivare som Ebay och Alibaba blir svåra att slå, säger en uppgiftslämnare.

Den polska e-handelsmarknaden uppges i dag vara värd omkring åtta miljarder dollar, en siffra som väntas ha vuxit till det dubbla år 2020. Landet har för närvarande ungefär 22 000 e-handelsbutiker.

Allegro ägs sedan 2008 av det afrikanska bolaget Naspers. 

Annons