Alibaba blickar mot Europa – inleder samarbete med Maersk

Kinesiska e-handlare som vill frakta gods med Maersks fartyg till Europa kan nu boka tjänsten genom Alibaba.

Alibaba och dess e-handelssajter har de senaste åren visat tydliga tecken på ambitioner att sälja mer till exempelvis Europa. Och satsningarna på att nå fler kontinenter har förmodligen bara börjat. Enligt Reuters har nämligen e-handelsjätten kommit överens med Maersk om ett nytt samarbete för att frakta gods med rederiets containerfartyg.

Samarbetet går i korthet ut på att företag som vill skicka varor nu kan boka utrymme på Maersk fartyg direkt hos Alibaba, vilket skulle kunna underlätta för företag som vill få iväg större mängder varor till bland annat Europa. Samarbetet innebär att kinesiska e-handlare inte behöver vända sig till ett utomstående logistikföretag för att köpa sin frakttjänst, vilket var fallet tidigare.

Annons

Gäller hamnar i Asien och Europa

Den som vill boka frakt med ett Maerskfartyg kommer att kunna vända sig till Alibabas sida OneTouch, där det för övrigt också ska gå att boka till exempel frakt med flyg.

Frakttjänsterna som erbjuds av Maersk och Alibaba är för närvarande endast tillgängliga för utvalda hamnar och sträckor. Enligt Reuters handlar det för närvarande om leveranssträckor mellan åtta hamnar i Kina och hamnar i andra delar av Asien och Europa.

Reuters har inte lyckats nå Alibaba för en kommentar. 

LÄS ÄVEN:

Alibaba på väg till Norden - i dialog med hamnföretaget CMP

Toppnamnet avslöjar Alibabas planer i Europa

Annons