Amazon-anställda hotar med strejk på Black Friday

Löneförhandlingar kollapsade.

Drygt 500 av totalt 1600 fast anställda på Amazons huvudlager i Italien planerar att gå ut i strejk. Orsaken ska vara att förhandlingar om lönebonusar strandat och de anställda vill nu visa sitt missnöje. Detta väntas dessutom ske genom att hela skaran som ska delta i strejken planerar att sjösätta den under morgondagen, på självaste Black Friday. Detta rapporterar bland annat Reuters, som ska ha fått uppgifterna från ett fackförbund. 

Hotar med att skippa övertiden december ut

Förutom att inte jobba på kanske årets mest hektiska e-handelsdag, hotar personalen med att dessutom inte arbeta övertid fram tills årsskiftet, alltså under företagets hela högsäsong under året. 

Annons
Annons

Amazon ska själva ha uppgett att deras löner till lagerarbetarna är bland de högsta i logistikbranschen samt att bland annat privata sjukförsäkringar ingår i ersättningspaketet. 

Det är inte första gången som Amazons personal i Europa strejkar. 2015 utbröt en strejk på företagets filial i Tyskland och även den gången sammanföll strejken med den analkande julhandeln. 

LÄS ÄVEN:

Amazons tyska lagerarbetare strejkar mitt i julhandeln

Tyska Amazonanställda i ny strejk för bättre löner

Några månader senare var det dags igen, och de Amazon-anställda lagerarbetarna i Tyskland krävde då återigen högre löner. Bägge gångerna organiserades strejkerna av fackförbundet Verdi.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!