Amazon bjuder på leverans samma dag i 750 städer

Nätjättens satsning på snabba och fria leveranser rullar vidare till nya städer.

Tidigare i våras utökade e-handelsjätten sitt Prime-medlemskap med gratis leveranser samma dag i 14 amerikanska städer, såvida att beställningen översteg 35 dollar. Sedan dess har man fortsatt att lägga till ytterligare orter och i veckan blev de fria leveranserna även tillgängliga i Chicago och Orlando.

Något som innebär att tjänsten nu finns tillgänglig i mer än 750 städer och orter runt om i USA.

Annons

– Vi är fokuserade på att göra Prime bättre och bättre och varje dag upptäcker våra medlemmar hur Primes leveranser kan göra deras liv enklare, säger Greg Greeley, vd för Amazon Prime.

Prime Now expanderar också

Men det är inte bara Prime-medlemskapet och dess leveranser som fått sig en uppdatering. Idag meddelar e-handelsjätten att man även lagt till San Francisco Bay Area i Kalifornien och San Antonio, Texas, till sin entimmes-leveranstjänst Prime Now.

– Prime Now är vårt snabbaste leveransalternativ och innebär att kunderna slipper ta sig till butiken och istället kan få det de behöver levererat direkt till dörren på mindre än en timme, säger Stephenie Landry, chef för Amazon Prime Now.

Sedan lanseringen i slutet av 2014 finns Prime Now nu i 17 storstadsområden, varav de flesta finns hemma i USA men under sommaren har tjänsten även expanderat till ett antal städer i Storbritannien.

Annons