Amazon slog 440 miljarder – på ett enda kvartal

Över en miljard dollar i vinst.

När Amazon avslöjar sina försäljningssiffror för årets första kvartal, är det som vanligt nya rekord som står på agendan. Den amerikanska e-handelsjätten ökade under perioden sin försäljning till 51 miljarder dollar, vilket motsvarar ungefär 440 miljarder svenska kronor. Det innebär att Amazon har fått till en tillväxt på 43 procent jämfört med januari-mars förra året.

"Fick ett försprång på sju år"

Även för resultatet såg det ljust ut. Amazon rapporterar nämligen en vinst (net income) på 1,6 miljarder dollar, vilket kan jämföras med 724 miljoner dollar förra året. Det innebär alltså att posten mer än dubblades jämfört med förra året.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Amazon avslöjar äntligen antalet betalande medlemmar

En anledning till den positiva utvecklingen är enligt företagets vd Jeff Bezos att det har gått så bra för Amazons molntjänst Amazon Web Services, AWS.

- AWS hade den ovanliga fördelen av att få ett försprång på sju år, innan likasinnad konkurrens dök upp, och vårt team har aldrig saktat ner. Som ett resultat av det är AWS tjänster på långa vägar de mest utvecklade och mest funktionella på marknaden, säger han i ett pressmeddelande.

Populär arbetsplats

I samma pressmeddelande lyfter Amazon fram att företaget på senare tid har rankats högt i flera olika konsumentundersökningar. Bolaget ska också ha utsetts till det företag som amerikaner helst vill arbeta för, enligt uppgifter som e-handlaren har fått från LinkedIn.

Under årets andra kvartal, det vill säga april till och med juni, räknar Amazon med att landa på en liknande nivå som under Q1. Omsättningen beräknas landa på mellan 51 och 54 miljarder dollar, vilket motsvarar en tillväxt på mellan 34 och 42 procent.

LÄS ÄVEN: E-handelsjätte följer svenskt exempel - levererar till bilen

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!