Amazon testar ett nytt glassbilsliknande koncept

Amazon har rullat ut en lite annorlunda tjänst i Seattle. Under de kommande veckorna ska man fylla en lastbil med eftertraktade varor som ska reas ut på stadens gator.

Man kan inte anklaga Amazon för att vara rädda att testa nya saker. Nu har e-handelsjätten lanserat ett något udda sätt att shoppa från Amazon.com i sin hemstad Seattle, en lastbil som man valt att kalla Treasure Truck. Lastbilen kommer att köra runt i staden och varje dag fylls den med en utvald vara som ska säljas till ett riktigt pangpris.

Enligt e-handelsjätten kommer det inte röra sig om hyllvärmare som ska reas ut, det ska vara produkter som är högst eftertraktade. Som exempel nämner Amazon en uppblåsbar paddleboard som normalt går lös på drygt 470 dollar men som i lastbilen går att ropa hem för endast 99 dollar.

Annons

Köp från bilen via appen

Utöver det kommer Amazon under de närmaste veckorna att sälja ett brett spektrum av varor i lastbilen. Som hemelektronik, gourmetmat samt varor från lokala producenter och tillverkare. Hur spårar man då upp den här skattkistan, jo via Amazons mobilapp.

Här kan kunder se var lastbilen befinner sig samt vilken typ av produkt den är fylld med, och till vilket pris. Det är även möjligt att slå till direkt i appen för att sedan dyka upp på en av de förutbestämda stoppen vid utsatt tid.

 

Källa: The Verge
Foto: Amazon

Annons