Amazon trycker in sina paketskåp hos dagligvarujätte

Brittiska Morrisons ska installera ett hundratal av e-handelsjättens paketautomater under de närmaste månaderna.

Tidigare i år började det ryktas att Amazon planerade ett större nätverk av paketskåp i Europa. Spekulationer som fick ytterligare fart när det i juli sipprade ut nyheter om att Tyskland var nästa europeiska land, efter Storbritannien och Frankrike, att få ett gäng gula skåp.

Nu har e-handelsjätten däremot åter vänt sitt fokus till de brittiska öarna. Morrisons, en av Storbritanniens största dagligvarukedjor, meddelar nu nämligen att man kommer att installera ett hundratal skåp i sina butiker under året.

Annons
Annons

Fördjupar sitt samarbete

Morrisons är för övrigt samma livsmedelskedja som Amazon samarbetar med sedan tidigare. I början av året slöts ett avtal som innebär att Amazon har möjligheten att leverera livsmedel och andra typer av varor över hela landet via kedjans butiker.

– Amazon Lockers är leveransalternativet nummer ett för många kunder som vill plocka upp sina inköp vid en tidpunkt och plats som passar dem bäst. Morrisons stormarknader är idealiska platser för våra skåp, säger John Tagawa, chef för Amazons verksamhet i Storbritannien.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!