Amazons Fire Phone ser ut att ha gjort sitt

E-handelsjätten har tagit till reträtt på smartphone-marknaden och slutar nu sälja sin Fire Phone, förmodligen för gott.

Lanseringen av Amazons smartphone blev en rejäl flopp och för några veckor sedan valde e-handelsjätten att säga upp ett dussintal anställda som jobbat med projektet. Nu kommer nya uppgifter som pekar på att Amazons Fire Phone helt har gått upp i lågor.

Enligt flera olika medier ska Amazon ha sålt slut på alla lurar på lagret, och man ska inte ha några planer på att tillverka nya. Åtminstone inte inom en snar framtid, och om det skulle ske i framtiden kommer det troligtvis att bli något helt annat.

Annons

Lurar på ny surfplatta

Amazons smartphone lanserades sommaren 2014 och har beskrivits som ett stort misslyckande. E-handelsjätten tvingades även till nedskrivningar på 170 miljoner dollar på grund av Fire Phone under förra året.

Det dåliga mottagandet och de dåliga försäljningssiffrorna gör att Amazon nu istället kommer att satsa på andra projekt. Bland annat ryktas det att man ska släppa en sex-tums stor surfplatta för det ringa priset av 50 dollar lagom till julhandeln.

Annons