Amazons hushållsknappar kommer till Storbritannien

Nu kan även britterna beställa toalettpapper och hundmat med ett enda knapptryck.

Amazons hushållsknappar har ökat till antalet sedan lanseringen våren 2015 och idag ska mer än 150 varumärken ha anslutit sig till systemet. Hur många som faktiskt använder knapparna är däremot mer osäkert.

Enligt Amazon skedde det i mars i år en order i minuten medan en undersökning, genomförd av Wall Street Journal, visade att knappt hälften av de som ägde en Amazon Dash Button faktiskt använt den för att göra en beställning.

Annons
Annons

Hur det än månde vara verkar Amazon tro på idén för nu har man sett till att lansera knappen i Storbritannien.

Knapparna, ett litet steg på vägen

Precis som i USA är knapparna endast avsedda för Storbritanniens Prime-medlemmar och redan från start har 48 varumärken valt att hoppa på tåget. Något som innebär att britter kommer att kunna beställa allt från toalettpapper och hundmat till kaffe och diskmedel med ett knapptryck.

Amazon Dash är enligt många bara ett delmål på vägen till självbeställande hushållsmaskiner. En trolig utveckling är att tvättmaskiner och skrivare framöver själv kommer att beställa tvättmedel och toner när det behövs. Samsung och General Electric är exempel på företag som låter hushållsprylar beställa hem påfyllning själv via Amazons teknik som går under namnet Dash Replenishment Service, DRS.

Enligt The Verge kommer knapparna i samma veva att lanseras i Tyskland och Österrike.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!