Amazons medlemmar ökar och aktien stiger som en raket

I dag knyter e-handelsjätten sina kunder närmare sig och investerare gillar läget.

Amazons medlemskap Prime kommer idag med största sannolikhet att få ett uppsving i USA och världen över. Det är nämligen Prime Day idag den 12 juli vilket innebär köpfest och 100 000 deals för medlemmar i nätjättens shoppingklubb.

Dagen är förutom att generera en rejäl försäljningsökning även ett sätt att locka in nya medlemmar. Erbjudandena är nämligen bara tillgängliga för Prime-medlemmar. Medlemskapet kostar hundra dollar per år.

Annons
Annons

De senaste dagarna har Amazons aktie stigit som en raket inför Prime Day som uppenbarligen är något som investerare också gillar. Marknadsvärdet är i skrivande stund 360 miljarder dollar och Amazons aktie ligger över 750 dollar.

Hälften av kunderna är medlemmar

Enligt en nyligen genomförd studie ska nu över hälften av Amazons kunder vara Prime-medlemmar. Samma studie sätter även siffran över antalet medlemmar till 63 miljoner i USA. Den exakta siffran är det dock ingen som vet men alla är överens om att Amazon har ett järngrepp om marknaden i USA och knyter sina kunder allt närmare sig själva.

Prime Day är en stor del i detta att knyta kunderna närmare företaget och man lockar till köp med nya erbjudanden var femte minut. Eftersom Amazon erbjuder kunderna att testa Prime i 30-dagar så är det många som går med inför dessa stora rea-dagar. Majoriteten ska dock stanna kvar enligt flera undersökningar och man fyller därmed på antalet medlemmar varje gång.

Förra årets Prime Day ska ha stått för 2 procent av tillväxten det tredje kvartalet och Amazon är säkra på att årets stora dag kommer bli minst lika bra.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!