Amazons nya streamingtjänst tar upp kampen med Netflix

E-handelsjätten lanserar en separat videostreamingtjänst och rullar samtidigt ut sitt Prime-medlemskap på månadsbasis.

Amazons streamingtjänst har tidigare bara varit tillgängligt för e-handelsjättens Prime-medlemmar. Ett medlemskap som kostar 99 dollar om året, och som förutom strömmad film och musik, bland annat erbjuder fri tvådagars-frakt samt gratis leverans samma dag via Prime Now.

Nu meddelar Amazon att videotjänsten Prime Video kommer att erbjudas separat för 8,99 dollar i månaden i USA, rapporterar Wall Street Journal. Det är en dollar mer än Netflix billigaste variant utan HD-kvalitet men en dollar billigare än Netflix populära standard-abonnemang där HD ingår.

Annons
Annons

Slipper skriva upp sig på ett år

Precis som Netflix har Amazon investerat en hel del pengar för att ta fram egenproducerat material med TV-serier som Transparent, Mozart in the jungle, Bosch och The man in high castle. I år har även Woody Allens första tv-serie premiär på tjänsten, precis som Top Gear-trions nya program.

I samband med nyheten om Prime Video passade e-handlaren även på att meddela att man nu kommer att erbjuda sitt Prime-medlemskap på månadsbasis. Väljer man att betala per månad blir det dock något dyrare, 10,99 dollar per månad, men med möjligheten att kunna säga upp abonnemanget när som helst.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!