Netflix sågar Amazons köp av Top Gear-trion

Videostreamingbolaget tycker att Amazon betalade på tok för mycket för programledarna Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May.

Enligt en artikel i The Guardian ska Amazon ha betalat 160 miljoner brittiska pund för att få över programledarna från Top Gear till ett bilprogram på Amazons videotjänst Prime. 

Nu ska produktchefen på Netflix, Neil Hunt, ha kritiserat köpet med motiveringen att de tre britternas deltagande i det nya programmet inte är värda så mycket pengar. Netflix ska enligt uppgift ha försökt locka till sig trion själv, men nu säger sig Netflix ha avsagt sig köpet med motiveringen att det helt enkelt “inte var värt pengarna”.

Annons

Netflix ska sedan dess ha nyanserat Neil Hunts kommentar något.

- Allt har sin publik och det är inte upp till oss att bedöma ifall Amazon har betalat för mycket, skrev bolaget i ett uttalande.

"Väldigt, väldigt, väldigt dyrt"

Amazons Jeff Bezos ska ha vägrat att uppge exakt hur mycket Amazon betalade för TV-trion. Hans enda kommentarer ska enligt Guardian ha varit att det var “väldigt, väldigt, väldigt dyrt” och att trion är “värd mycket och det vet de också om”.

Annons