Animail: Snälla djur får paket för upp emot en halv miljard

Goda nyheter för alla online-djurbutiker: en ny undersökning visar att de allra flesta djurägare tänker handla julklappar till sina husdjur.

För de e-handlare som riktat in sig på djurrelaterade produkter ser december ut att kunna innebära ökade försäljningssiffror. Enligt en ny undersökning från onlinebutiken Animail köper nämligen en majoritet av svenskarna julklappar till sina husdjur. Dessutom tänker tretton procent spendera mer på djurens julklappssäck i år än förra året. 

Ehandel.se tog nyligen upp situtationen inom djurmarknaden online i ett av våra helgreportage. Flera aktörer beskrev en ganska tuff bransch, men också en bransch som ser ut att ha framtiden för sig.

Annons

- Våra största konkurrenter är de fysiska butikerna och människors vana. Det handlar om en fundamental beteendeförändring som måste till. Och vi ser tydligt att om kunder testar oss och hur det är att få varorna levererade hem till dörren så kommer de tillbaka, sade bland annat Karl Prytz, VD för Animail, då.

"En självklar medlem i familjen"

Och nu ser det ut som att julhandeln mycket väl skulle kunna innebära en upptrappning för djurbutikerna på nätet. Enligt en ny undersökning, som just Animail har gjort, köper nämligen svenskarna julklappar till sina husdjur för upp emot en halv miljard. Undersökningen, som grundas på svar av en panel, visar att 72 procent av Sveriges djurägare alltid eller ibland handlar julklappar till sina husdjur. 15 procent lät sina fyrbenta vänner gå utan någon julklapp, hur snälla de än må ha varit under året som gått.

- Att så många husdjursägare köper julklappar till sina husdjur kommer faktiskt inte som någon chock. Det här visar vilken stark roll husdjuren har som en självklar medlem i familjen, säger Karl Prytz.

Animails undersökning visar att leksaker, tuggben och godis är de vanligaste julklapparna. Nära åtta av tio uppger att de brukar slå in djurens julklappar.

Animails Husdjurspanelen är en återkommande webbaserad undersökning. Den senaste panelen genomfördes i november med 1009 svarande personer. Av dem var 42 procent hundägare, 31 procent kattägare och 25 procent både hund- och kattägare. 1 procent hade en annan typ av husdjur.

Annons