Animail köps upp av finskt miljardbolag

Hamnar i samma koncern som konkurrenten Vetzoo.

För inte ens två veckor sedan kom beskedet att den finska djurfoderjätten Musti Group, som sedan tidigare driver bland annat Arken Zoo, hade köpt upp det svenska e-handelsföretaget Vetzoo. Nu visar det sig att det finska storbolaget planerar att ta över i stort sett hela den svenska e-handelsmarknaden för djurfoder, för nu köps nämligen även Animail upp av samma aktör.

LÄS ÄVEN: Vetzoo-grundaren om affären: "Det känns superbra"

Annons

Köpet innebär, enligt ett pressmeddelande från Animail, att Musti “befäster sin position som marknadsledare inom nordisk hemdjurshandel”.

- Den senaste veckans tillskott kompletterar vårt redan starka fysiska butiksnätverk. De förvärv vi nu gjort driver på försäljningsandelen i våra digitala kanaler, i riktning mot vårt aggressiva mål att nå 20 procent av total konsumentförsäljning online. Genom vidare förstärkning av vårt onlineutbud är vi bättre rustade att tillfredsställa behov och efterfrågan hos nordiska husdjur och dess ägare, vad gäller såväl produkter som tjänster, säger David Rönnberg, koncernchef i Musti Group.

"Kommer att addera stort värde"

Animail omsatte under det senaste året knappt 95 miljoner kronor och fokuserar sedan en tid tillbaka på att växa med lönsamhet. Enligt företagets vd Alexander Olsson och styrelseordförande Torkel Hallander, innebär det nya ägarupplägget bland annat bättre skalfördelar och ett större sortiment.

LÄS ÄVEN: Nya tider hos Animail: "Nu ska vi växa med lönsamhet"

LÄS ÄVEN: Nordic Etail tar in Animail - "största bolaget hittills" 

- Det känns spännande för Animail att nu ansluta till Musti Group. Onlinesegmentet i hemdjurshandeln befinner sig fortfarande mitt i en utvecklingsfas, och den långa erfarenhet och kunskap som Musti Group besitter kommer att addera stort värde för oss framöver, säger Alexander Olsson i en kommentar.

Musti Group har 250 butiker i Finland, Sverige och Norge. Företaget, som till största delen ägs av riskkapitalbolaget EQT, har en omsättning på 1,8 miljarder kronor.

MISSA INTE: Animails VD om att slås ihop med konkurrenten

Annons

Annons