Klart: Apotea investerar i automatiserat plocklager

Kan plocka 1 400 produkter per timme.

Sedan apoteksmarknaden avreglerades har allt fler företag gett sig in på marknaden, och för de flesta av dem är det just nu e-handeln som står för den största tillväxten. När vi i höstas skrev om läget för apoteksmarknaden i ett reportage, menade Apoteas vd Pär Svärdson att det var påtagligt att det fanns för många aktörer på marknaden.

LÄS ÄVEN: Vilka apotek vinner slaget om e-handeln?

Annons
Annons

För egen del ansåg Pär Svärdson att kampen om e-handelskunderna troligtvis kommer att vinnas av det företag som kan erbjuda de smidigaste leveranserna. Därför hade han och Apotea bestämt sig för att investera ett par hundra miljoner kronor i företagets logistik under de kommande åren.

"Ännu effektivare och snabbare"

Nu står det klart att åtminstone en del av dem kommer att läggas på ett automatiserat plocklager. Företaget har med hjälp av leverantören SSI Schäfer bestämt sig för att ta in en skräddarsydd lagerlösning med en så kallad A-frame.

- Det är oerhört roligt att vi har hittat en lösning tillsammans med SSI Schäfer och detta kommer göra oss ännu effektivare och snabbare. Efter att ha utvärderat flera lösningar har vi nu hittat en plocklösning vi kommer kunna växa ytterligare med, säger Pär Svärdson i ett pressmeddelande från SSI Schäfer.

Det automatiska lagersystemet ur en annan vinkel

Apoteas nya lagerlösning uppges kunna lagra 1 500 produkter och ha en plockkapacitet på 1 400 produkter per timme. Utöver själva plockningen kommer även delar av packningsprocessen att automatiseras. Anläggningen är tänkt att stå helt klar i oktober 2019.

Ehandel.se har sökt Pär Svärdson för en kommentar.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!