Apotea spränger en och en halv miljard

"Överträffar alla förväntningar".

En ökning med 55 procent av omsättningen till 1,5 miljarder kronor. Det visar Apoteas preliminära siffror för räkenskapsåret 2017. Och grundaren Pär Svärdson konstaterar att året som gått varit en succé.

- Vi hade stora förhoppningar på 2017, men utfallet överträffar alla förväntningar. Det innebär att vår försäljning har mer än femfaldigats på bara tre år, säger vd Pär Svärdson i ett pressmeddelande.

Annons

"En försändelse var tredje sekund"

Runt fem miljoner paket ska ha skickats från företagets lager i Morgongåva till kunder över hela landet. Det kan jämföras med de tre miljoner paket som skickades under 2016.

- Toppnoteringen för en enskild dag inträffade den 18 december då vi packade och skickade närmare 27 000 paket. Det motsvarar en försändelse var tredje sekund, säger Pär Svärdson. 

Antalet anställda i företaget uppgår nu till 400 personer - men fler kan det bli. I mars flyttar Apotea nämligen in i sitt efterlängtade nya superkomplex, som byggts precis bakom det gamla lagret. Som vi tidigare berättat så är det nya lagret sju gånger större än det gamla och vid Ehandel.se:s besök i Morgongåva i november förra året, sade Svärdson att fler anställda sannolikt kommer att behövas i det nya lagret.

LÄS ÄVEN: Inifrån Apoteas nya superlager

Nära 7 miljoner till välgörenhet

Utöver att skicka en herrans massa paket, ska Apotea under året även ha bidragit med en rejäl slant till de välgörenhetsprojekt som företaget engagerat sig i, och som även kunderna kan bidra till. Totalt ska 5,3 miljoner kronor ha skänkts till SOS Barnbyar och 1,5 miljoner ha givits till Världsnaturfonden WWF.

- Jag vill tacka alla som har bidragit. Pengarna kommer väl till pass i SOS Barnbyars och WWF:s viktiga arbete, avslutar Pär Svärdson.

Annons