Apoteket satsar på receptapp – skrotar mobilsajt

Apotekskedjan lanserar renodlad recepttjänst i ny app.

Apoteket har sedan ett par år jobbat för att knyta samman den digitala världen med sina fysiska butiker, något man också prisats för. Nu tar man ytterligare ett kliv i den satsningen genom att lansera en ny app, Mina Recept, som därmed ersätter mobilsajten som lanserades sommaren 2013.

– Appen är en renodlad recepttjänst och förenklar ytterligare för kunden. För oss är det självklart att finnas där kunderna är. Vi vet att många idag besöker vår webbplats via en mobiltelefon för att hämta ut sina recept. Detta är en ännu enklare lösning, säger Apotekets VD, Ann Carlsson.

Annons

Express- eller hemleverans

Efter inloggning med mobilt BankID finns, förutom en översikt över alla aktuella recept, information om var läkemedlen finns i lager och status i högkostnadstrappan. Kunden kan sedan välja om de vill hämta ut sina läkemedel på ett apotek, via den nylanserade Click & Collect-tjänsten, eller få det hemlevererat.

– Köpet påbörjas i appen och inom två timmar från beställningen kommer ett sms om att en farmaceut har gjort iordning läkemedlen. Det nya leveranssättet expressutlämning innebär att beställningen finns färdig att hämta vid ett av våra apotek samma dag, säger Henrik Tingwall, försäljningschef digitala affärer.

Annons