Upphämtning i butik ska underlätta Apotekshandeln

Apoteket lanserar Click & Collect, något som innebär att kunder kan förboka sina läkemedel och andra varor på nätet för att sedan hämta upp dem inom två timmar.

Apoteket var tidiga med att försöka få igång apotekshandeln på nätet och har sedan dess satsat både på mobil handel och sitt multikanalkoncept. Något man även prisats för, bland annat under årets Retail Awards där man kammade hem priset som Årets e-handel/omnikanal.

Man har även utvecklat flera digitala tjänster som bland annat gör det möjligt att se sina recept i mobilen, reservera varor och kontrollera lagerstatus på Apotek. Nu fortsätter man det arbetet genom att testa Click & Collect på 19 Apotek runt om i Sverige.

Annons

Slipper stå och köa

Varorna läggs i varukorgen på Apoteket.se, precis som vid vanlig e-handel, men istället för något av de vanliga leveranssätten, går det nu att välja möjligheten Click & Collect. Varorna är sedan färdiga att hämtas inom två timmar och när beställningen är färdig skickas ett meddelande via sms till kunden.

När läkemedlen hämtas på Apoteket behövs ingen nummerlapp, det är bara att gå direkt till utlämningsdisken för förbeställda varor och kassan för att betala.

─ Det här är ytterligare ett steg för oss att göra det enklare för kunderna att få tag på sina läkemedel och andra produkter hos oss, säger Henrik Tingvall e-handelschef och försäljningsansvarig för Apoteket.se.

Annons