Apple har lanserat sin nya musiktjänst Apple Music

På måndagskvällen lanserade Apple sin nya streamingtjänst som ska ta upp kampen med bland annat Spotify.

Det blev precis så som många förutspått. Under gårdagens årliga utvecklarkonferens lanserade Apple sin nya streamingtjänst, Apple Music. Något som mycket väl kan bli en större konkurrent till Spotify än Tidal som lanserades för drygt två månader sedan.

Spotify må ha ett försprång och ett gott rykte bland musikälskare men det som talar för Apple är att man har drygt 800 miljoner betalkortsuppgifter kopplade till sina iTuneskonton. Att jämföra med Spotifys cirka 60 miljoner användare.

Annons

Gratis radiokanal

Apple Music lanseras i USA den 30 juni och sedan i ytterligare 100 länder. Om Sverige är med bland dessa återstår att se. Tjänsten rullas först ut för iOS-användare, Android kommer till hösten, och kommer att kosta 9,99 dollar i månaden. De tre första månaderna är dock gratis att prova.

Till skillnad från Spotify kommer man inte att erbjuda en gratis-version. Istället har Apple valt att satsa på en global radiostation, Beats 1, som sänder live dygnet runt sju dagar i veckan. Man har också skapat en social tjänst där det ska vara möjligt att följa sina favoritartister.

Annons