Arvato rekryterar Christer Pettersson som e-handelschef

Betalföretaget gör utökad satning på e-handel och rekryterar Christer Pettersson som Head of E-Commerce.

Christer Pettersson, som redan har påbörjat sin nya anställning, kommer senast från rollen som Nordic E-commerce Manager på resebolaget Apollo, och har tidigare varit bland annat onlinechef på Eniro i Sverige och marknadschef för tidningen Internetworld. Han uppges ha lång erfarenhet av e-handel och konsumentförsäljning efter att bland annat ha skrivit två böcker om Internet och sökmarknadsföring.

- Christer har en gedigen kunskap och erfarenhet från kundsidan och är en profil inom e-handel. Det är en strategiskt viktig rekrytering för arvato och ett led i vår utökade satsning på e-handel, säger Dennis Blennskog, vd på arvato.

Annons

"Ökar rejält sin satsning inom e-handeln"

Arvato lanserade nyligen betalningsplattformen AfterPay i Norden, och har enligt egen uppgift "ett av de starkaste erbjudandena på den nordiska marknaden för betallösningar till e-handeln".

- Att driva utvecklingen inom E-commerce på arvato känns som en otroligt spännande utmaning. Jag brinner för e-handel, omnichannel och konverteringsoptimering, så det känns verkligen oerhört stimulerande att få chansen att vara med på arvatos resa nu när man rejält ökar sin satsning inom e-handeln, säger Christer Pettersson.

Arvato Financial Solutions är en global leverantör av finansiella tjänster. Företaget har omkring 7 000 anställda i 22 länder.

Annons