Askås nästa plattform att lansera koppling till Swish

Efter ett lyckat pilottest hos en av sina storkunder lanserar e-handelsplattformen nu en officiell integration till Swish.

Swish för e-handel är det nya svarta, och sedan betallösningen så sakta börjat smygas ut under de senaste veckorna, har e-handelsleverantörer som Quickbutik och Prestawork lanserat integrationer mot Swish.

Något som även e-handelsplattformen Askås flaggade för att man skulle göra i början av 2016, och nu är det dags.

Annons

– Mer än varannan person i Sverige använder idag Swish vilket gör att intresset för denna betalningsmetod är mycket stort bland våra kunder. Därför har det varit viktigt för oss att så snabbt som möjligt kunna erbjuda Swish som en standardiserad koppling i vårt system, säger Jonas Askås, VD på Askås.

Testad i samarbete med pilotkund

Redan i förra veckan släpptes Swish som betalningsmetod hos en av Askås största kunder, och igår lanserades en generell koppling via Swish officiella API.

– Integrationen hos vår pilotkund fungerar bra, och det har redan kommit in många beställningar med Swish som betalningsmetod, berättar Daniel Häller, utvecklare på Askås och ansvarig för integrationsarbetet mellan Askås och Swish.

Annons