Askås om Swish: ”Kommer bli mycket stort”

E-handelsplattformen Askås kommer i början av 2016 rulla ut Swish för alla sina kunder.

Vi har tidigare avslöjat att Partykungen, som nu ger sina anställda en extra månadslön, kommer att vara en av pilotkunderna när Swish smyglanseras för e-handlare i januari.

Nu meddelar plattformen Askås att de också är med på tåget. De ska bli en av de första e-handelsleverantörerna med en "standardiserad plug-and-play integration".

Annons

Man ska "inom kort" lansera Swish tillsammans med en utvald pilotkund. Vi gissar att det sker i januari precis som i fallet med Partykungen.

- Mer än varannan person i Sverige använder idag Swish vilket gör att vi bedömer att intresset för detta betalningssätt kommer bli mycket stort. Av denna anledning har vi valt att utveckla en direktintegration mot Swish via det API som gjordes tillgängligt under Q4, berättar Jonas Askås, VD på Askås.

Återköp och belopp upp till 150 000

Bolaget bakom Swish, som drivs gemensamt av bankerna, planerar att lansera Swish för e-handel under början av 2016 meddelar Askås. Då kommer Askås vara redo att rulla ut sin integration till alla kunder.

Plattformen berättar även att man kommer kunna ta emot betalningar upp till 150 000 kronor via Swish för e-handel. Och som vi har berättat tidigare kommer Swish som nu anpassas för e-handel att stödja återköp.

Annons