BGA Foto blickar utomlands efter stark tillväxt på nätet

BGA Foto visar upp sitt nya centrallager och delger samtidigt tillväxtsiffrorna för e-handeln.

Häromveckan berättade vi om det gamla familjeföretaget BGA Foto som numera även omfamnat e-handeln. På grund av tillväxten på nätet meddelade företaget nyligen att man nu flyttar till ett större centrallager. Det lager som alltså skickar ut alla nätorder som BGA tar emot.

Nu är siffrorna inne för 2015 och BGA Foto omsätter ungefär 40 miljoner kronor. Vilket är en hälsosam tillväxt från föregående års 26 miljoner.

Annons
Annons

Räknar med 14 miljoner online

Vi bad dock Björn Andersson som är VD på BGA Foto att ta fram deras siffror bara för e-handeln. Under 2015 omsatte endast e-handeln hos BGA Foto 7,25 miljoner kronor vilket är en tillväxt med 72 procent jämfört med 2014. Björn berättar också att prognosen för detta år är 14 miljoner kronor endast via e-handeln.

- Planer för 2016 är att även expandera till andra närliggande produktsortiment och att börja sälja mot Finland och Danmark, säger Björn Andersson.

För att kunna expandera till grannländerna behöver man förstås det nya centrallagret på över 2000 kvadratmeter. Ett lager man nu håller på att flytta in i. Vi bad självklart om lite bilder ifrån inflytten och Björn Andersson levererade.

Bilder ifrån BGA Fotos nya centrallager:

Annons
Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!