BGA Fotobutik räknar med 5000 sålda studentskyltar i år

Skickar ut över 200 skyltar under en dag när trycket är som störst.

Studenternas lyckliga dag närmar sig med stormsteg, och med den följer något av en shoppinghögtid för åtminstone en del e-handlare. En som märkte av stigande försäljningssiffror så fort vi gick in i maj månad är BGA Fotobutik, som har fått ägna veckan åt att skicka ut studentskyltar till föräldrar runt om i landet.

- 80 beställningar på studentskyltar idag, det är en kort men intensiv säsong, skrev Björn Andersson, VD på BGA Fotobutik i en kommentar på Twitter.

Annons

All time high 15-20 maj

Enligt Björn Andersson börjar skyltförsäljningen i liten skala redan i februari för att sedan explodera i maj och början av juni.

- I fjol sålde vi 3 100 och i år räknar vi med 5 000. I förrgår landade vi på 88 skyltar totalt och omkring 15-20 maj kommer den största vågen där vi räknar med över 200 skyltar på den bästa dagen, säger han.

Är det några särskilda trender som gäller i år?

- Det är ofta klassiska färger som gäller. I år har dock guld och silver kommit väldigt starkt och blivit väldigt populärt.

Ska komplettera med gosedjur

BGA Fotobutik sköter för närvarande sin studentrelaterade försäljning på en separat sajt. Tanken är att så småningom bygga ut den för att få utrymme med fler produkter.

- Vi jobbar just nu på en helt ny plattform där vi ska kunna erbjuda hela paketet med alla tillbehör. Det kan till exempel handla om gosedjur och olika tillbehör med studenttema, avslutar Björn Andersson.

LÄS ÄVEN: Kalas i e-handeln på studenternas lyckliga dag

Annons
Annons