Babyshop fyller på kassan med 33 miljoner kronor

De tidigare SCA- och Industrivärden-topparna Sverker Martin-Löf, Jan Johansson och Anders Nyrén är några av e-handelsbolagets nya delägare.

I februari i år tog Babyshop in 85 miljoner kronor i en investeringsrunda där bland annat Verdane Capital och Seligman Private Equity deltog. Kort efter meddelade bolaget att man investerat 50 miljoner kronor i ett nytt robotlager i Jönköping.

En satsning Babyshop hoppas ska kunna hantera bolagets starka tillväxt och nu väljer man att plocka in ytterligare kapital för att stå rustade inför framtiden, rapporterar Breakit.

Annons

– För att kunna ta tillvara potentialen till fullo och kunna driva in nya kunder så vill vi ha tillräckligt med kassaflöde. Det är rent expansionskapital, säger Babyshops grundare och VD, Marcus Tagesson.

Sparkade SCA-toppar tar plats

Den här gången rör det sig om 33 miljoner kronor i externt kapital där Jaan Perten, grundare av börsnoterade Perten Instruments, går in med 20 miljoner. Bland övriga investerare syns även Industrial Development Partners som investerar 5 miljoner kronor.

Ett investmentbolag som bland annat består av de tidigare SCA-cheferna Sverker Martin-Löf och Jan Johansson samt Industrivärdens tidigare VD Anders Nyrén, och som bildades kort efter förra sommarens avslöjanden om att de åkt privatjet och betalat för dyra resor med företagets pengar. Något som senare ledde till att alla fick avgå.

– E-handel är ett område som vi identifierat som intressant att investera i. Det finns några andra sektorer vi också tittar på men jag vill inte berätta vilka, säger Sverker Martin-Löf.

I och med nyemissionen värderas Babyshop enligt Breakit till 733 miljoner kronor.

Annons