Bara en vecka kvar till E-handelns Oscarsgala

Det är konferenssäsong och bara en vecka kvar till höjdpunkten Nordic eCommerce Summit. Sarah Wittbom berättar mer om vad vi har att vänta för roliga inslag på Münchenbryggeriet.

Nu är det inte långt kvar till e-handelskonferensen Nordic eCommerce Summit 2015. Nästa tisdag smäller det till på Münchenbryggeriet i Stockholm och e-handelsdiskussionerna kommer att gå varma. Vi kommer vara på plats och livesända men även mingla och ha trevligt med alla e-handlare.

Sarah Wittbom som är VD för Nordic eCommerce Knowledge, som anordnar konferensen, har förstås mycket att stå i men vi lyckades snacka lite med henne mitt i alla förberedelser.

Annons

- Som alltid så här nära inpå känns det kaotiskt och pirrigt. Dock är det på ett positivt sätt, jag är väldigt förväntansfull själv och tycker att mixen på innehållet i alla delar är superbra, säger Sarah.

Konferensen fyller i år 10 år och tar plats på Münchenbryggeriet, inte som förra året på Stockholm Waterfront. Det är dock inte bara nya lokaler utan man ska som alltid bjuda på lite nya inslag för året.

In med publiken ut med Twitter

Twitter som tidigare använts för att ta frågor ifrån publiken ska inte fungera speciellt bra säger Sarah och de planerar nya lösningar för bättre publikdialog i år.

- Vi kommer istället prova att ha ”sidekicks" nere i publiken för att få till detta. Utan att avslöja för mycket så kommer publik som tittar ner i sina telefoner att få se upp. Dom kan nämligen få något i huvudet.

Huvudtalaren i år är tidigare finansministern Anders Borg som numera jobbar för Kinnevik. Det ska dock vara många intressanta talare ifrån olika delar av världen.

- Kalle Bodestig kommer få många att skratta igenkännande. Han summerar vad som har varit viktigast och vad som inte har fungerat. Temat är: Vad hände med QR-koden? Den rubriken säger ganska mycket. Harry Markopolos är jag lite starstruck över. Han är en sån hjälteikon i USA, för sina försök att avslöja det största bedrägeriet i modern tid, så det är nästan svårt att greppa. Han reser till Sverige flera dagar före konferensen för att lära sig av kulturen här så hans tal blir riktigt bra.

Andra talare Sarah ser fram emot är Chris Lindland ifrån Betabrand i San Francisco som lyckats skapa PR på nästan inga pengar alls.

Levde utan dusch

Sarah Harrison som hjälpte Edward Snowden att fly ifrån Hong Kong till Ryssland ska vara en annan favorit.

Annons

- Utan att känna honom så levde de tillsammans i en och en halv månad på flygplatsen utan dusch. Varför hon gjorde detta och hur hon tänker kring övervakning tycker jag är ett superintressant ämne som vi måste ta upp till diskussion. Vilket ansvar har vi när vi har så mycket information kring våra kunder?

Konferensen ska i år vara utformad som en TV-produktion säger Sarah som tillsammans med Klarna ska ha byggt upp ett "green room" som förstås inte är grönt utan blått. Där kommer talarna samlas efter sina framträdanden så att de fortsatt kan ta frågor ifrån publiken.

Hemlig YouTube-kändis

På kvällen brukar det oftast bjudas på någon överraskning och man har som tidigare tagit hjälp av YouTube för detta, men vem eller vilka som dyker upp är fortfarande hemligt.

- Vi har som alltid en YouTube-kändis som denna gången kommer överraska rejält. Med tanke på var de kommer ifrån så tror vi det kommer röra några hjärtan alldeles särskilt.

Tyvärr verkar det vara tajt med platser till middagen som ska vara fullbokad. Sarah försöker dock övertala Münchenbryggeriet att släppa in några till. Konferensen ska ha runt hundra platser kvar om man är sent ute.

Vi ses kanske i Stockholm på tisdag i nästa vecka och om inte så håll utkik på Ehandel.se för att få en liten inblick i det som händer under konferensen.

 

På bild: Tonerkungen Rikard och Sarah Wittbom

Annons