Bilsajtens nya drag: Tar upp kampen med ny specialkassa

Samarbetar med fintechbolaget Zaver.

Nyligen kunde vi berätta om den nätbaserade bilmarknadsplatsen Wayke, som grundades hösten 2017 och snabbt ska ha skördat stora framgångar. Sajten är alltså en digital köp- och säljsida för privatpersoner och företag som vill sälja sina bilar. Efter att det kommit ut att bilkedjan Bilia dumpat Blocket, till förmån för just Wayke, började rykten surra om att Blockets bilavdelning kan ha fått en rejäl konkurrent. Själva menade dock Blocket att de fortsatt är en viktig aktör.

LÄS ÄVEN: Blockets vd om hur sajten möter den allt tuffare konkurrensen

Annons

Nu meddelar fintech-startupen Zaver, som har utvecklat en checkout-kassa för handel mellan privatpersoner på nätet, att de ingår i ett samarbete med Wayke.

Vill trygga privata transaktioner

Syftet sägs vara att förbättra användarupplevelsen för de som vill köpa och sälja sina bilar via sajten.

- Samarbetet med Zaver är otroligt spännande och helt i linje med vår ambition att skapa en trygg marknadsplats för både köpare och säljare. Transaktionen mellan privatpersoner är den läskigaste delen i köpet, här kan Zaver med sina lösningar skapa den tryggheten konsumenterna efterfrågar, säger Waykes vd Martin Fransson i en kommentar.

Möjliggör delbetalning

Trots att Wayke alltså bara har några månader på nacken, ska sajten nu ha 40 000 aktiva annonser att bläddra mellan. En sak som utmärker sajten är att de kontrollerar historiken på alla bilar som annonseras ut på plattformen. 

Enligt Zavers har deras betallösning också en funktion som genom det nya samarbetet nu gör Waykes erbjudande ännu mer unik.

- Med Zaver kan du en söndagsmorgon, efter en provkörning, klicka hem bilen med en BankID-signatur, säger Zavers vd Amir Marandi. 

Digital lösning för kontanta betalningar

Enligt Zaver är det långsiktiga målet att digitalisera hela bilbranschen och i det ingår även betallösningar för kontantbetalningar.

- Zaver har också smarta lösningar för den kontanta delen i en affär hos bilhandlaren, det är ett moment idag som är både krångligt och tar mycket tid för bilhandlaren. Vi är väldigt glada att få jobba med Zaver, dom har helt rätt tänk och arbetar snabbt och målmedvetet med att skapa värde för våra kunder, säger Martin Fransson.

Annons

Wayke drivs huvudsakligen av föreningen Svensk Bilhandel, som utgörs av medlemmarna i Motorbranschens Riksförbunds (MRF:s) bilhandelssektion.

Annons