Boozt dubblar robotlagret – investerar 80 miljoner kronor

"Viktigt att lagerkapaciteten ligger ett steg före".

I går stod det klart att Intersport storsatsar på lagerlösningen AutoStore, som med hjälp av robotar sköter plockandet av produkter på lagret.

Boozt meddelade i mitten av förra året att de skulle automatisera sitt lager med hjälp av AutoStore och i slutet av mars i år ska robotlagret stått klart i Ängelholm.

Annons

- Vi har drivit vårt automatiserade lager sedan i slutet av mars 2017 med ett positivt resultat. För att kunna hålla jämna steg med tillväxten av antal orders är det viktigt för oss att vår lagerhanteringskapacitet ligger ett steg före, säger Hermann Haraldsson, VD för Boozt.

Lite över två månader senare väljer man nu att lägga 80 miljoner kronor på att bygga ut robotlagret, första etappen beräknas kosta 44 miljoner. En ny modul ska byggas bredvid den befintliga och den nya kommer, när den är fullt utbyggd, att bestå av 120 000 lådor och 120 robotar.

Första fasen klar i år

Den fullständiga utbyggnaden beräknas vara klar fjärde kvartalet 2018. Redan i år ska dock den nya modulen kunna hantera 50 000 lådor och 21 robotar. Detta för att kunna ta hand om vårkollektionerna.

- Vi har redan nu initierat den andra fasen i utvidgningen av vår automatisering för att på så vis kunna ta emot Spring/Summer 2018-inleveranserna på ett effektivt och bra sätt.

Hela lagret kommer med den nya modulen bestå av 250 000 lådor och 250 plockningsrobotar, vilket alltså innebär en dubbling mot dagens lösning.

- Utökningen av AutoStore-modulerna ger oss full flexibilitet och möjliggör för oss att, vid behov, lägga till extra lådor och plockningsrobotar när ordervolymerna ökar under 2018, säger Hermann Haraldsson.

Annons