Intersport går från 3PL till robotlager

Flyttar hem lagret och satsar på AutoStore.

Det går bra för det norska robotlagret, AutoStore, som i slutet av 2016 köptes för miljardbelopp av det svenska riskkapitalbolaget EQT. AutoStores automatiserade lagerlösning skördar nämligen e-handlare, och numera även butikskedjor, på löpande band.

Vi har skrivit om hur e-handlare som Sportamore, Boozt, Babyshop och Kitchentime valt att gå till AutoStores robotlager. Trots att det ofta handlar om miljoninvesteringar så verkar kalkylen gå ihop.

Annons

"Effektivt, driftsäkert och flexibelt"

I dag meddelar detaljhandelsjätten Intersport att även de kommer att välja en AutoStore-lösning för sitt nya centrallager. Intersport går samtidigt ifrån en tredjepartslösning och tar hem lagret i egen regi.

Centrallagret och e-handelslagret slås ihop och det nya lagret kommer att hamna i Nässjö.

- Intersport har gjort ett strategiskt vägval att ta hem logistiken i egen regi. Vi väljer samtidigt att investera i en automations-anläggning för att möjliggöra snabba leveranser på kundens villkor, där Autostore har visat sig vara rätt för oss utifrån flera perspektiv. Det är effektivt och driftsäkert men också flexibelt vilket är faktorer som vi värdesatt högt, säger Pontus Petersson, PMO på Intersport.

"Ger oss enorm potential"

Varför det blev just Nässjö sägs bland annat bero på “ortens starka kopplingar till järnvägen som möjliggör miljövänliga transporter”. Framför allt ska det nya lagret dock förbättra upplevelsen för kunderna.

- Vi kommer få ledande logistiska förutsättningar, både för butik och e-handel, som ger oss en enorm potential att ytterligare stärka vårt kunderbjudande och leverera sport i världsklass, säger Marcus Wibergh, VD för Intersport.

Det nya lagret på 24 400 kvadratmeter kommer enligt Intersport att skapa 40 nya arbetstillfällen i Nässjö. Installationen av det nya lagret påbörjas nu i juni.

Annons