Bråk om produkttexter efter miss hos Buildor.se

En produkttext från Badshop.se dök upp på Buildors sida.

Även om produkttexter långt ifrån alltid utgör några litterära mästerverk så har otaliga diskussioner i vårt forum visat att det är ett ämne som berör många e-handlare. Nu har problemet aktualiserats på nytt.

På Buildor.se, som numera ägs av Byggmax, förekom det fram till i dag en produkttext för en tvättställsblandare som var tagen direkt från konkurrenten Badshop.se, som ägs av Bygghemma. Enligt personen som tipsade Ehandel.se är sådana tilltag inte helt ovanliga.

Annons

- Blir så trött på oseriösa aktörer som helt öppet kopierar produkttexter från sina konkurrenter. Själv sitter jag som kämpande e-handelsentreprenör och skriver mina produkttexter på nätterna medan andra bara går in och kopierar, skriver personen, som nämner Buildor som ett exempel där detta förekommer.

Texten innehöll länk till annan butik

Att texten ifråga kom från konkurrenten är ganska tydligt eftersom den innehöll hela länken till badshop.se.

Buildor, som anklagar vår tipsare för att "agera i eget intresse", erkänner misstaget men hävdar att det i grund och botten handlar om en text av tillverkaren som alla har rätt att använda.

- Vad som däremot skett här är att en medarbetare – som ej arbetar kvar – har tagit texten från en annan butiks sida, vilket vi givetvis inte står bakom, förklarar Jonatan Schwamberg, VD på Buildor.

Vi har frågat Buildor om de på något sätt har ändrat sina rutiner sedan det här inträffade, men har inte fått något svar. Vi har också sökt Badshop.se för en kommentar.

Annons