Bring hoppar på tåget med innanför-dörren-leverans

Vitvaror och tv-apparater kommer ställas innanför dörren när kunden inte är hemma.

Under april meddelade ICA, PostNord och det smarta låset Glue att de slagit sina kloka huvuden ihop. Det var dags för leverans direkt till kylskåpet där budbäraren hade möjlighet att öppna kundens dörr.

Nu hoppar även fraktbolaget Bring på tåget vilket förstås utökar möjligheterna att få hem paket innanför dörren. Precis som PostNord så samarbetar Bring med det smarta hemlåset Glue.

Annons

- Tillsammans med Bring hoppas vi kunna hjälpa många personer med en enklare köpupplevelse och skapa tid till saker som verkligen betyder något. Vi tror ju också att en Glue användare kommer att handla mycket oftare på de e-handlare som är anslutna, säger Carl Johan, VD och grundare av Glue, i ett pressmeddelande.

Glue är ett lås som öppnas med en tillhörande mobilapp. Nycklarna är alltså digitala och fraktbolaget kan därmed få en engångsnyckel för att öppna dörren och lämna av ett paket. Lite som Volvos bakluckeleveranser som också förlitar sig på temporära digitala nycklar.

Vitvaruexperten och Tvexperten

När paketet är avlämnat så ska kunden få en notis i Glue-appen. Bring som storsatsar på hemleveranser ser detta som ett naturligt steg i sitt erbjudande.

- Nätbutikerna skapar med den här lösningen en positiv leveransupplevelse för deras kunder. Med hjälp av smart teknologi vill vi på Bring göra det möjligt för konsumenter att få leveranser hela vägen hem, utan att faktiskt vara hemma. Lösningen ger även konsumenten möjlighet att vara delaktig i leveransen och ha kontroll över den på ett enkelt sätt, säger Johan Holgersson, marknadsdirektör Brings e-handelsdivision.

Samarbetet mellan Bring och Glue inleds nu i slutet på året i centrala delar av Stockholm, Bromma och Solna. I mitten av 2017 ska man även börja leverera till adresser i centrala Oslo.

E-handlare som kommer att erbjuda det nya leveransalternativet är bland annat Vitvaruexperten och Tvexperten. Produkter som förstås är sköna att få inburna i bostaden.

Annons