Bygg-Ole tar steget ut på nätet efter 72 år

"E-handeln kommer att utvecklas stegvis."

Det verkar som att allt fler bygghandlare hittar ut på nätet och in i e-handeln. Senast i förra veckan skrev vi om Fredells Byggvaruhus, som efter 114 år i branschen till slut tog tjuren vid hornen och lanserade en sprillans färsk e-handel.

“Ett sjätte varuhus”

Nu ser det ut som att de kommer få sällskap av konkurrenten Bygg-Ole, som idag meddelar att de hittat ut på nätet efter 72 år inom byggsektorn.

Annons

- Det här är en stor och viktig satsning för Bygg-Ole. Vi har lagt mycket tid och kraft på att utveckla en säker och användarvänlig e-handel, för att kunna erbjuda en ännu bättre service och underlätta vardagen för våra kunder. I praktiken innebär det att vi öppnar ett sjätte varuhus, öppet 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Det är något vi har velat göra länge, säger Thomas Andersson, webb- och e-handelsansvarig, i ett pressmeddelande.

Såvitt vi kan se handlar det hela än så länge dock mestadels om en hemsida där kunderna kan förboka vissa byggmaterial för upphämtning i något av de fem varuhusen i Stockholmsområdet.

Sortimentet ska utökas efter hand 

Enligt Bygg-Ole kommer dock e-handeln från och med nu att vara ett utvecklingsprojekt.

“E-handeln kommer att utvecklas stegvis och till en början är det framförallt delar av vårt sortiment inom tungt trä och bygg som är köpbart på webben. Den nya webben är ett lyft även för våra konsumenter. De kan se stora delar av vårt sortiment, priser och lagerstatus på våra olika anläggningar. Dessutom kan alla skapa digitala inköpslistor”, skriver företaget. 

Och möjligheten att kunna handla online är något som varit efterlängtat hos kunderna.

- Det här är något våra kunder har efterfrågat och det är viktigt för oss att alltid vara en attraktiv partner både för gamla och nya kunder. Nu har vi tagit ett första stort steg och det kommer säkert ske fler spännande förändringar den närmaste tiden. Vi kommer vidareutveckla funktionaliteten och utöka det köpbara sortimentet. Det är både roligt och spännande att vara med och fortsätta bygga vägen för Bygg-Oles plattform i den digitala världen, säger Thomas Andersson.

Annons