CDON och CoolStuff ändrar försändelserna i realtid

Under våren kommer alla e-handlare som använder PostNord att få möjligheten att ändra försändelseinformation i realtid.

Vi avslöjade häromdagen att CoolStuff genom tjänsten Viewmybox nu fått en koppling till PostNords system och kan styra om paketen direkt. Ändrat förfogande, som tjänsten heter, har tidigare skapat huvudvärk för många e-handlare och då inte bara på grund av dess pris på 150 kronor.

Priset kvarstår men man kan nu i alla fall snabbt och smidigt ändra till exempel mottagarnamnet på ett paket. Detta är viktigt om kunden angett fel namn och därmed inte kan få ut sitt paket, eftersom namnet måste överensstämma perfekt.

Annons

PostNord har tidigare meddelat att de nu satsar på e-handel och tillhörande API:er (gränssnitt) som ska förenkla för nätbutiker och deras kundtjänst.

Stoppa bedrägeriförsök

CoolStuff och CDON är pilotkunder i detta projekt och båda ska använda Viewmybox som tydligen varit den första tjänsten att få koppla upp sig mot PostNords nya API.

- Den nya tjänsten förenklar för e-handlare och ger dem en möjlighet att, under leverans, smidigt och säkert hjälpa sina kunder med leveransändringar och tilläggstjänster från PostNord, säger Johan Hellman, Head of eCommerce på PostNord.

Den nya kopplingen ska även göra det möjligt att att stoppa paket snabbare vid misstänkta bedrägeriförsök. Fraktbolaget meddelar också att man under våren kommer lansera funktionen brett i Sverige.

- I ett nästa steg kommer fler e-handlare kunna använda funktionen även via andra gränssnitt och systemmiljöer, skriver företaget.

Annons