Clas Ohlson har öppnat sin första omnibutik i London

Igår invigdes Clas Ohlsons nya butik i St Albans i utkanten av London. Kedjans första butik i det nya mindre formatet där samspelet mellan butik och e-handel ligger i fokus.

I början av sommaren öppnade Clas Ohlson sina första butiker i Tyskland. Förutom Sverige finns butikskedjan även i Norge, Finland, Storbritannien och Dubai där man på samtliga marknader erbjuder e-handel.

Nu har man slagit upp portarna till en ny butik i utkanten av London. Butiken som ses som ett viktigt steg i kedjans omnikanalstrategi.

Annons
Annons

– Med detta nya mindre butiksformat kan vi erbjuda en fullsortimentsbutik på en betydligt mindre yta vilket kommer att hjälpa oss att vara mer flexibla i expansionen av vårt butiksnät, säger Peter Jelkeby, vice VD Clas Ohlson

Fler butiker i samma format

Butiken har fler digitala lösningar och kunderna får tillgång till ett fullständigt produktsortiment via kundterminaler. Samtidigt blir det Clas Ohlsons första butik att erbjuda så kallad Click & Collect, det vill säga möjligheten att beställa varor på nätet och hämta dem i butik. En tjänst man nu även rullar ut i övriga butiker i Storbritannien.

Det nya butiksformatet är tänkt som ett komplement till befintliga större butiker och en del av bolagets omnikanalstrategi. Clas Ohlson planerar för ytterligare några butiker i det nya formatet i en första utvärderingsfas.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!