Clas Ohlson raketar i Norge men rasar utanför Norden

I december ökade Clas Ohlson försäljningen i Sverige, Norge och Finland - men det gick betydligt sämre utanför Norden.

Det blev en god jul och ett gott nytt år för Clas Ohlson, som i dag presenterar sina siffror för december 2016. Totalt sett har försäljningen ökat med 9 procent till drygt 1,2 miljarder kronor under perioden.

Bäst har det gått i Norge, där ökningen för december kom upp i 18 procent. Men försäljningen har också nått bra resultat i Finland och Sverige, där ökningen var elva respektive fyra procent. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Annons

Backade med 23 procent utanför Norden

Utanför Norden har Clas Ohlson, som för övrigt nyligen rekryterade en ny VD, dock haft en tuffare decembermånad. Försäljningen utanför Finland, Sverige och Norge kom upp i totalt 43 miljoner kronor, vilket är en minskning med 23 procent från året innan.

- Utvecklingen utanför Norden beror på att vi genomgår ett omstruktureringsprogram i Storbritannien där vi stänger ett flertal stora butiker varför jämförelsen mot föregående år blir lite skev, säger Clas Ohlsons informationsdirektör Sara Kraft Westrell till Ehandel.se.

Sedan december förra året har Clas Ohlson utökat sin butiksskara med åtta affärer. Nu har företaget, som en gång började som postorderbolag, totalt 213 fysiska butiker i de sex länder som bolaget är verksamt i. Utöver Sverige, Finland och Norge finns Clas Ohlson i Tyskland, Förenade Arabemiraten och Storbritannien.

Annons