Coolt e-handelsdemo med Apples nya ARKit

Förbered er på mer AR i e-handeln.

Apple lanserade nyligen ett verktyg för att enklare skapa applikationer för AR (“förstärkt verklighet”) för deras senaste mobiltelefoner. Programmeraren Jacqui Hyslop, som jobbar för företaget Redbubble i San Francisco, satte sig i förra veckan ned och skapade en experimentell mobilapp med hjälp av ARKit, som Apples nya AR-verktyg heter.

Det hon skapade var en funktion för att enkelt kunna placera produkter direkt från en e-handel in i den verkliga världen (alltså AR). I en video som visar upp funktionen så kan vi se hur hon väljer ut en kudde i en mobil nätbutik för att sedan placera den i en verklig soffa, med hjälp av ARKit och mobiltelefonens kamera.

Annons

Denna typ av funktion är inte helt ny utan liknande funktioner har funnits tidigare. Jacqui Hyslops demo, som uppmärksammats av sajten Made With ARKit, kan dock var en av de första e-handelsimplementationerna av Apples AR-funktioner.

Det är samtidigt en försmak av vad vi lär få se mer av nu till hösten när de första applikationerna baserade på ARKit släpps för Apples iPhones. AR-funktionerna är just nu i beta så att utvecklare, som exempelvis Jacqui Hyslop, ska kunna ta fram nya häftiga lösningar med ARKit innan dess att alla iPhone-användare får tillgång till dem.

Annons