Coop börjar landa matkassar på flygplatsen

"Många resenärer har efterfrågat denna service".

Idag börjar Coop med att leverera mat som beställts på nätet utanför ankomsthallen på Göteborg Landvetter. Den som handlar mat på coop.se kan från och med idag alltså välja att få sin beställning fraktad till flygplatsen på en angiven dag och tid. 

LÄS ÄVEN: Coop-chefen om utrullningen av paketskåpen

Annons

– Handlar man mat online så förväntar man sig flexibla lösningar för att få maten levererad. Leveransen ska ske där kunden befinner sig oavsett om man är hemma eller på språng, säger Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör, Coop Online i ett pressmeddelande. 

– Vi ser en stor ökning av e-handeln med mat i Västsverige och vi vill vara på tårna för att utveckla nya lösningar för våra kunder och medlemmar, säger Ronnie Wångdahl, vd Coop Väst.

LÄS ÄVEN: Paketskåp och drive-thru när Coop lanserar utlämning i butik

Göteborg Landvetters flygplats har dagligen cirka 19 000 resenärer. Och enligt Swedavia, som driver tio av Sveriges största flygplatser, är detta något som resenärer redan har efterfrågat.

– Denna service är något som många resenärer efterfrågat för att slippa komma hem till en tom kyl efter resan, säger Charlotte Ljunggren, direktör marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

LÄS ÄVEN: Varannan svensk kommer näthandla mat under 2019

Möjligheten att välja Landvetter som leveransplats är dock inte permanent. Idag börjar Coop testperioden för denna tjänst. Företaget ska sedan utvärdera tjänsten, och ta ett beslut om Coop ska fortsätta med fraktalternativet och rulla ut det på fler kuntpunkter i landet.

– Med lärdomarna från det här testet är vi väl rustade för att erbjuda liknande lösningar på andra platser där kunden förväntar sig att vi finns, säger Catrin Folkesson.

Annons

Annons