Daniel Strömberg lämnar Nosto – blir VD för Onlinepizza

"Upp till bevis" efter åtta år som e-handelsleverantör.

Efter tre år hos e-handelsleverantören Nosto har Daniel Strömberg, som senast haft rollen som partneransvarig, bestämt sig för att det är dags att gå vidare. Häromveckan meddelade han sina kollegor på Nosto att han ämnade att ta nästa steg i karriären. Valet föll på Onlinepizza där han blir ny VD för Sverige och Finland.

- När man jobbar så mycket med e-handel vill man ju testa att driva e-handel själv också. Det ska bli jättekul att se om man faktiskt kan något om det. Nu är det upp till bevis, säger Daniel Strömberg till Ehandel.se.

Annons
Annons

"Ett bra och välskött bolag"

Han har arbetat för leverantörer till e-handlare, först inom betalningar och senare inom personalisering på Nosto, i totalt åtta års tid. På sitt nya jobb ska han bland annat bidra till ökad tillväxt.

- Det är en superutmaning och ska förstås bli jättespännande.

Vad var det med just Onlinepizza som lockade?

- De kör marknadsplats vilket gör att det blir väldigt komplext. Logistiken är jätteviktig, och framför allt så är det ett väldigt bra och välskött bolag. Samtidigt finns det stor potential och mycket man kan göra för att ta bolaget till nästa nivå för att fortsätta att öka tillväxten, säger Daniel Strömberg.

Tufft att lämna Nosto

Det är ännu inte bestämt vem som tar över Daniel Strömbergs roll på Nosto, men klart är att Rikard Andersson (som tidigare arbetade som affärschef på Fyndiq) kommer att få en viktig roll inom bolaget. Han fick i somras jobbet som Head of Business Development Nordics för Nosto, det vill säga tjänsten som Daniel Strömberg tidigare hade.

- Rikard har verkligen gjort ett grymt bra jobb hittills, säger Daniel Strömberg.

Hur ser du på att sluta på Nosto?

- Ja, det har varit det tuffaste. Jag har älskat att jobba där. Det är ett fantastiskt roligt bolag och kunderna gillar att jobba med oss. De har hjälpt oss att bli så stora som vi är. Vi får så mycket kärlek från e-handelsbranschen och det är skitkul att jobba där.

Annons
Annons

Daniel Strömberg tillträder sin nya tjänst den 20 mars.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!