De sålde för över en miljard dollar på 24 timmar

Bra dag för tredjepartssäljare.

Amazon gav sent igår en uppdatering kring deras stora shoppingdag Prime Day, då 24 timmar av den 36-timmar långa rea-perioden avklarats. Som vanligt är Amazon inte helt transparenta med försäljningssiffrorna, men delger vissa saker.

De första tio timmarna av “dagen” ska i alla fall ha vuxit mycket mer än i fjol, när det kommer till försäljningen. Det externa analysföretaget Feedvisor ger samtidigt en tillväxtsiffra på 54 procent, för de tre första timmarna av Prime Day. En siffra som ligger i linje med tidigare år, då dagen brukar öka med ungefär 60 procent.

Annons

LÄS ÄVEN: Sajtkrasch, Bezos blir superrik och strejken sprids

Amazon har samtidigt dragits med en hel del tekniska problem på sin sajt under årets upplaga av Prime Day, men det verkar alltså inte ha stoppat försäljningen. Internet Retailer anger dock att e-handlaren kan ha förlorat över 70 miljoner dollar på grund av problemen.

"Älskar hundar, men inte i butiken"

Den mest konkreta siffran som Amazon delger är att tredjepartssäljare (små- och medelstora företag), som alltså säljer via e-handlarens marknadsplats, hade krängt varor för över 1 miljard dollar efter 24 timmar av Prime Day.

Det faktum att många konsumenter igår möttes av hundar, istället för deals, är något som Amazon återigen adresserade i en kommentar:

- De problem som vissa kunder upplevde igår när de skulle handla har lösts - vi älskar hundar på våra Amazon-kontor, men inte i vår butik, sade Prime-chefen Cem Sibay i ett uttalande.

Annons