Delägare lägger bud på konkursade Boomerang

Bolagets framtid avgörs nu under eftermiddagen.

En av den nyligen konkursade klädkedjan Boomerangs delägare ska ha lagt ett bud på att ta över företaget. Det uppger Habit, som ska ha pratat med bolagets vd, Peter Bolinder.

LÄS ÄVEN: Klädmärke fick ej snurr på e-handeln - går i konkurs

Annons

Vi kunde tidigare i veckan berätta om att Boomerang gått i konkurs, samt att det var mångmiljonskulder om minst 32 miljoner, som till slut ledde till att företaget inte kunde drivas vidare i sin nuvarande form.

LÄS ÄVEN: Skulder i mångmiljonklassen bakom Boomerangs konkurs

Inte Björk som lagt bud

I skrivande stund ägs Boomerang av tre huvudägare. Den trion utgörs av Gant-grundaren Lennart Björks familjebolag New Moon, riskkapitalisten Gustav Bard samt Boomerangs finska licenstagare Lars Lönnqvist, enligt Habit.

Peter Bolinder ska ha uppgett till sajten att den som lagt budet inte är Lennart Björk, men vill i övrigt inte kommentera vem av de andra två som ligger bakom initiativet. Förhandlingar uppges pågå nu under eftermiddagen och tanken tycks vara att bolagets framtid ska vara avgjord innan “solen” gått ner.

"Extremt revanschsugen"

Huruvida Peter Bolander själv kan tänkas ingå i en ny konstellation vill han inte avslöja, men utesluter inte möjligheten.

- Det vet jag inte, men det är klart att man är extremt revanschsugen, säger han till Habit.

Annons