Delivery Hero gör sig redo för kommande börsnotering

Den tyska matbeställningstjänsten utesluter en börsnotering 2015 men gör sig nu redo för att snabbt kunna ta klivet in på Frankfurt- eller New York-börsen under nästa år.

Delivery Hero växer så att det knakar och lockar med jämna mellanrum till sig en hel del riskkapital. Senast i juni var det en grupp hemliga investerare som stoppade in 110 miljoner dollar i den tyska matbeställningstjänsten som även har Rocket Internet som delägare.

Bara under det senaste året har det trillat in 600 miljoner och det har även börjat surras allt mer om en kommande börsnotering, något som Delivery Heroes medgrundare och vd, Niklas Östberg, bestämt har sagt inte kommer att ske under 2015. Men nu öppnar han upp för att det kan ske det kommande året.

Annons

– För tillfället finns det andra saker som vi vill koncentrera oss på men vi kommer att ha skapat förutsättningarna för en notering i slutet av detta året, så att vi under nästa år kan ta ett snabbt beslut om en notering, säger Östberg i en intervju med Reuters.

Värderas till 3,2 miljarder dollar

Företaget som i dagsläget har mer än 200 000 anslutna restauranger i 34 länder värderades efter sin senaste investeringsrunda till 3,2 miljarder dollar, och enligt Reuters vill Rocket gärna se en notering så fort som möjligt.

Niklas Östberg säger dock att man inte har bråttom men när det väl är dags så lutar det åt antingen Frankfurt- eller New York-börsen.

– Vi har många investerare och en av dem är Rocket. Vi kan lära en del från dem med tanke på deras erfarenhet men vi kommer att fortsätta att leda vårt bolag självständigt, säger Östberg.

Annons